Menu Sluiten

Tweede kleuter

Welkom in de 2de kleuterklas in onze school Ter Molen. Deze is goed gelegen, naast de grote speelplaats, naast het grasveld en de zon komt er altijd binnen piepen, kortom een zonnige klas met leuke bengeltjes en… juf. Connie

Onze kreet is : “K2 DOET FLINK MEE !” en we steken onze beide duimen in de lucht.

We beginnen de dag meestal in de zithoek met een lied, de kalenders en een gezamelijke activiteit. Daarna kiezen we een hoekje : de poppen-, de boekenhoek, de zand-, de denk- en doe tafel, het speeltapijt of de werkhoek waar we knippen, schilderen, knutselen, tekenen enz… We wisselen op tijd zodat we alle hoekjes aandoen.

We leren veel wiskundige begrippen, leren tellen tot 5 en meer, de vormen ontdekken we ook. We lezen veel verhaaltjes en leren nieuwe woorden. We kunnen naar hartenlust experimenteren, voelen, ruiken, proeven, het hoort er allemaal bij: samen leren en op ontdekking gaan. Elk kind krijgt een nieuwe uitdaging op zijn of haar niveau.

In onze klas zingen en dansen we veel en we sluiten de dag meestal af met een rustig moment.

We zitten in klas op bankjes : rood voor de meisjes en groen voor de jongens. In de refter hebben we een vaste plaats. We eten vanaf de 1ste schooldag met MES & VORK.

Wat er zoal in de klas gebeurt, lezen de ouders in het wekelijks verslagje in ons heen-& weerschriftje. De foto’s van de bezigheden zijn te zien op de FB pagina van onze school.