Menu Sluiten

Onze visie

Onze school Ter Molen

Onze school maakt deel uit van het GO! Dat betekent dat wij respect hebben voor elkaar. We zijn eerlijk. Wij staan ook open voor andere mensen, voor alle persoonlijkheden, van elke godsdienst of cultuur. Tot slot verwachten we ook dat onze leerkrachten, leerlingen en ouders zich altijd goed inzetten.

Ter Molen is een school met veel groen. Onze kinderen krijgen zo de kans om in de speeltijden en tijdens de lessen buiten te spelen, te leren en te ontdekken!

Voor taal, wiskunde en algemene vakken zorgen wij er op Ter Molen voor dat kinderen veel kennis aangereikt krijgen. De kinderen leren zich goed concentreren, leren informatie onthouden en leren zo een goede werkhouding aan. Op onze school lezen we veel voor aan de kinderen. We vinden het ook heel belangrijk dat kinderen zelf veel lezen. Als kinderen met plezier lezen, dan lukken andere vakken, zoals wiskunde en wereldoriƫntatie, ook beter.

Binnen de creatieve vakken en wereldoriƫntatie werken we projectmatig. Daar krijgen kinderen de kans om zelf veel verantwoordelijkheid te nemen. Ze leren samenwerken en bedenken creatieve oplossingen voor problemen. Op die manier bouwen de kinderen de nodige zelfstandigheid op.